Cerrah: Sözlerim çarpıtıldı

Haber Giriş : 28 Kasım 2005 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bir gazetede kendisiyle yapılan roportajda silah kullanmayı özendirdigi yönündeki eleştirilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Cerrah: "Samimi bir ortamda söylediğim sözler çarpıtıldı" dedi.

Cerrah röprtajda söylediklerinin çarptırıldığını ve sohbet havasında söylenen sözlerinin roportajda kullanıldığını söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlügü'ndeki makamından ayrılırken çıkışta konuyla ilgili soruları cevaplandıran Cerrah roportada kendisini anlattığını belirterek, "Polis adam silah taşımak zorundadır. Orada bahsettigim polisler ve polis aileleridir. Güneydoğudaki polis ailelerinin neler çektigini siz de biliyorsunuz. Güneydoğuda yaşadıgım şartlar nelerdi bir araştırın. Röportajda geçen sözlerim samimi bir havada konuşulmuştur. O konuşmaların yansımaması gerekirdi. Kendisiyle de aramızda olacak diye konuşmuştuk. Bunların yayınlanmasına gerek yoktu. Kendimle ilgili söylediklerim çarpıtıldı." dedi.

Silahlı güç olan polis teşkilatının silah taşımak zorunda olduğunu vurgulayan Celalettin Cerah, "Polis, güvenlik gücüdür. Silah taşımak zorundadır. Güvenlik Güçleri ve askerler de silah taşımak zorundadır. Polislerin görev yaptıkları yerler kritik yerlerdir. Kritik yerlerde bulunuyorlar eş ve çocukları da bu yerlerde aynı zorlukları yaşıyorlar. Onların Silah kulanması taraftarıyım. Normal bir vatandaşın silah taşımasına ben de karşıyım. Çocukların silah kulanmasına ve taşımasına karşıyım. Türkiye silahsızlanmada ön plana çekilmelidir". şeklinde konuştu.

Celalettin Cerrah'ın Sabah Gazetesi yazarı Savaş Ay'a verdiği röportajda çocuklarına silah kullanmayı öğrettiği yönündeki açıklamaları çeşitli çevrelerce eleştirilmişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber